Frusztrált Feri fröcsög

Frusztrált Feri fröcsög

Kiskarácsony vírussal...

2020. december 21. - Frusztrált Feri

Én azt gondolom, hogy ez a mostani vírus tényleg létezik, és tényleg bele lehet halni. Meg túl is lehet élni. Meg hogy bizonyos emberek nagyobb eséllyel halnak bele, mint mások. És a legtöbbünk családjában vannak (még) ilyen bizonyos emberek.

A kormányok itt Európában jellemzően azt választották, hogy az idős, beteg emberek védelme fontosabb, mint az, hogy a gazdasági élet menjen tovább. Ennek következtében van olyan ismerősünk, aki mindent elveszített, amiért az elmúlt 6 évben dolgozott (éttermei voltak). Ez mondjuk megint megérne egy misét, hogy pontosan mi is a fontos, miért az a fontos itt Európában, és amúgy Magyarországon eközben mi minden folyik a háttérben, de most nem erről szeretnék írni.

Hanem arról, hogy ha már ezt az utat választották megválasztott vezetőink, akkor talán érdemes lenne együttműködni, mielőtt teljesen tönkretesszük a teljes európai gazdaságot (értsd: mindenki megy az utcára, senkinek nem lesz állása, és mindenki éhen fog dögleni - ja, igen, mert a vállalkozók amúgy nem köcsög kizsákmányoló seggfej kapitalisták, tele kifogyhatatlan mennyiségű pénzzel, amit csak a kisemberek kiszipolyozásával és -ból gyarapítanak, hanem - legalábbis a "kicsik" - amúgy kockázatot vállalnak, befizetnek rengeteg adót, meg munkát adnak nagyon sok embernek, ez megintcsak megérne egy újabb misét).

Mert ha a "mi aztatot jobban tuggyuk, nepofázá bele!" mentalitást követi a nép (és követi!), akkor az adott szigorításokkal (ami x terhelést jelent a teljes gazdaságra) nem lesz eredmény, akkor mondjuk 2x-szel kell szigorítani, szóval akkor még több cég megy a levesbe, az alkalmazottak meg mennek az utcára.

És akkor a Karácsonykor megfertőzött, és januárban eltemetett anyukákról, apukákról, és nagymamákról, nagypapákról még nem is beszéltünk.

Mert még az "állítólag értelmes" emberek is úgy tesznek, mintha rájuk nem vonatkozna az élet. Mindenki más elkaphatja, de ő biztos nem: azért összejárnak ötösével fröccsözgetni (ebből kettőnek-háromnak a biohazard bölcsödébe-óvodába járó pici gyereke van), mert miért is ne.

De a legfrusztrálóbb az, hogy ha lehet 10 fős családi rendezvényeket tartani, akkor tartanak is! Tök mindegy, hogy olyankor az ország minden részéből keverik össze a vírusokat, és ha esetleg 24-én napközben vagy 25-e reggeltől indul a vendégjárás, simán lehet, hogy a vendégfogadó család - lefertőződve az első társaság által - 26-a estére elkezdi lefertőzni a másik ágát a családnak, akik meg majd hazaviszik, amit a 24/25-eiek hoztak.

Én a környezetemből - magunkat leszámítva - talán két másik családtól hallottam, hogy otthon maradna a seggén ülve - vagy legalább leteszteltetné az amúgy biohazardnak számító bölcsödébe-óvodába járó gyerekét, mielőtt a 90 éves nagymamának a közelébe viszi. A többiek meg mennek meglátogatni a nagyszülőket, országjáró turné keretében végiglátogatni a rokonokat, vagy éppen az ország különböző részéből fogadni a vendégeket.

Hacsak nem tiltják be a francba az egész Karácsonyt, ahogyan azt számos európai országban már megtették (Németország, Ausztria, Görögország). Kijárási tilalom, marad mindenki ott, ahol van. Nincs rokonlátogatás, vírushurcolás egyik helyről a másikra. Görögországban pl. november eleje óta (jelenleg éppen január 7-ig) minden nem létszükséglet bolt be van zárva, tilos átmenni a rokonokhoz, baráti összejöveteleket tartani. A görögöknél, akik - emlékezzünk a Bazi nagy görög lagzira - nagy családban és nagy baráti társaságokban tudnak csak gondolkodni. És szépen esnek is a számaik, mert megértették néhányan, hogy a nagymamát így lehet megmenteni, a többiek meg megértették, hogy ha nem így tesznek, repül a 150 eurós büntetés.

Ha meg nem tiltják be, akkor a jelenleg a Plázákban - ahol szinte mozdulni sem lehet - megkapott fertőzés pont akkorra lesz leginkább ragályos, amikor 25-én és 26-án az ember a nagymamánál a levest szürcsölgeti. Nagymama és mindenki, aki véletlenül addig megúszta, szépen elkapja, kicsit lappang, majd januárban - ha végeznek elég tesztet és közzé merik majd még tenni a valós statisztikát - úgy ki fog lőni az egekbe az új esetek száma, hogy öröm lesz nézni nem, nem lesz öröm nézni!

De ne legyen igazam!

A bejegyzés trackback címe:

https://frusztraltferi.blog.hu/api/trackback/id/tr6716352796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Galerida 2020.12.22. 11:56:31

Feri!
Fogjál hangyákat és meg fogsz nyugodni....

antisocialnetwork 2020.12.22. 11:59:15

Az emberek idióták. Karácsonykor ez a tulajdonságuk halmozódik.

morph on deer 2020.12.22. 12:08:54

Nem lesz igazad :(

Mert nem csak a nagymama fog rámenni, rámehet apuka is, aki “csak” túlsúlyos, meg magas a vérnyomása, rossz keringéssel, - azaz “egyéb krónikus betegséggel is rendelkezik” - vagy anyuka, akinek “csak” az immunrendszere reagál másképp, mint kéne...
Magyarul: az életkor nem garancia semmire!

Ne legyen igazunk...

konrada 2020.12.22. 12:44:53

@miklos_2:
Nyugi Matyi!
A zártosztályodra továbbra is vonatkozik a be-, és kijárási tilalom!

nemecsekerno_007 2020.12.22. 13:04:22

@morph on deer: Még mindig nem értük el az éves halálozási átlagot.

Exploiter 2020.12.22. 13:32:25

Tök jó lenne egy olyan országot mondani, ahol volt számottevő járvány, aztán szigorítottak és utána meg lehetett fékezni a járványt.

Amúgy meg nyugi van, nálunk lassan lemegy a második hullám, tavaszig szépen csökkentget, nyáron be lehet oltani mindenkit, aztán a következő tíz évet lehet romeltakarítással tölteni, miután túl vagyunk a gazdasági összeomláson a következő pár évben.
Amibe majd jól belehal több ember, mint amit most elvileg megmentettünk egyes vélemények szerint. (?)
Szép volt, ügyes, okos, előrelátó, taps.

nemecsekerno_007 2020.12.22. 13:49:01

@miklos_2: Szeptember 5-én, meg nem voltunk világelsők te faszkalap. Állítólag tudsz számolni, de értelmes következtetést nem tudsz levonni belőle.

szemtanú 2020.12.22. 14:02:38

És TE, poszter miért növelted a zsúfoltságot a plázákban?

balkáni 2020.12.22. 15:53:16

És aki egészszéges? És a szülei is, és a nagyszülei is? Mert nem dagadtak, ennek hála nem cukorbetegek. Nem esznek szart, és minden nap mozognak a friss levegőn? És amúgy minden hétvégén együtt ebédelnek maszk és távolságtartás nélkül, mert egyáltalán nem félnek elkapni a vírust? Én rengeteg ilyen családot ismerek. Mi jogon akarja egy szar politikus, egy szar újságíró, egy szar virológus, vagy egy szar kommentelő megszabni nekem, hogy hogyan éljen a családom?

balkáni 2020.12.22. 15:54:47

Amúgy fotózzuk már le Orbán Viktor, Gyurcsány Ferenc, Szlávik János, és az összes ballib újságíró karácsonyi vacsoráját! Mindenki meglepődne a hipokratákon.

nemecsekerno_007 2020.12.22. 15:57:12

@miklos_2: Nyomjad csak az ótvar hazugságaidat te megélhetési fasz.

Vén motoros 2020.12.22. 16:46:16

@Exploiter: "...nyáron be lehet oltani mindenkit"
Ezt az agyhalott népet nem lehet beoltani! Csak bikacsökkel verve! Az ATV szavazáson látszik, hogy a 2/3 egyáltalán nem akarja magát oltatni, a maradék 1/3 meg "majd meglátja". Kíváncsi vagyok, hogy az első 5000 angol-amerikai oltásra hány egészzségügyi dolgozó jelentkezik. Az én orvos és asszistens ismerősemi, akikkel az SZTK-ban, ORFI-ban, Jáno sKórjházban találkoztam, SOHA nem oltatták magukat még az influenza elleni oltással sem. Szerinem réjuk rohad az első 5000 oltás is.
Én veszéyles betegslgek elleni oltásnál kivenném az alkotmányból az egyén szabad elhatáruzását, és betenném a kényszeroltást.
Nem sírom vissza a Kádár-endszert, de akkor az ország lakosságának átoltottsága kb. 98%-o svolt.

nemecsekerno_007 2020.12.22. 16:58:29

@miklos_2: Te vagy egy világbajnok elbaszás. Bár nem Orbán hozott össze. Vagy igen?!?!

Akkora buli volt örüljél, hogy nem Sorosozol :))))))))

nemecsekerno_007 2020.12.22. 18:00:37

@miklos_2: A Fiatal szemmel-ről már kibasztak te fasz. Innen is ki fognak.

Ekrü 2020.12.22. 18:14:27

" Tök mindegy, hogy olyankor az ország minden részéből keverik össze a vírusokat,"-Miért,a szabolcsi korona kevésbé fertőz mint a Zala megyei? :))))))
Mert ha ugyanolyan, akkor nem tök mindegy,hogy a szolnoki nagynénitől vagy a szomszéd Jóskától kapom el?
"Hacsak nem tiltják be a francba az egész Karácsonyt, ahogyan azt számos európai országban már megtették (Németország, Ausztria, Görögország). " Kétlem,hogy ezekben az országokban betiltották volna...De azért ez a mondat mindent elárul a hazai baloldalról.Nem tudtok mást,csak cenzúrázni meg betiltani...és még ti vagytok az állítólagos "demokraták".

Ekrü 2020.12.22. 18:19:14

"Hacsak nem tiltják be a francba az egész Karácsonyt, "-Hát,most ,hogy belegondolok,mi is szívesen betiltottuk volna,csak sajnos az idióták itt Budapesten megválasztották...

élhetetlen 2020.12.22. 18:24:11

@Vén motoros: Benne vagyok a kényszeroltásban, de csak akkor, ha csak rád vonatkozik. Nem vagyok oltásellenes, jó, hogy elérhető a gyermekbénulás elleni, stb, de azért egy fél év alatt kifejlesztett és „letesztelt” vakcina, amiről azt sem tudják, hogy milyen mutációtól véd, kötelezővé tétele elég meredek lenne. „Az én orvos és asszistens ismerősemi, akikkel az SZTK-ban, ORFI-ban, Jáno sKórjházban találkoztam, SOHA nem oltatták magukat még az influenza elleni oltással sem.„ És gondolod, hogy ez véletlen? Vagy minden egészségügyis hülye? És sem oltatom magam influenza ellen, mert minden évben más a vírus egy kicsit, és ezt a védőoltás legfeljebb utólag követi, ami a következő évre már vagy jó, vagy nem, és oltás nélkül sem voltam influenzás már vagy negyven éve. „Én veszéyles betegslgek elleni oltásnál kivenném az alkotmányból az egyén szabad elhatáruzását, és betenném a kényszeroltást.”. Ezt azért gondold át. Ha politikusok határoznák meg, hogy mi a kötelező oltás, lehet, hogy olyan cég felesleges vakcináját kapnád, aki többet fizet zsebbe valakinek, hogy az övé kötelező legyen.

élhetetlen 2020.12.22. 19:00:04

@Ekrü: Még mindig logikátlan vagy. „De azért ez a mondat mindent elárul a hazai baloldalról.Nem tudtok mást,csak cenzúrázni meg betiltani”. Ha nem tűnt volna fel eddig, akkor mondom, a korlátozásokat nem a baloldal hozta, hanem a kormány. És nem sok ésszerűséget látok abban, hogy este nyolcig mindenki mehet, ahova akar, de 8 és 10 között már nem, mert akkor biztosan jobban terjed a járvány. Hetek óta kijárási korlátozás van, de egy napra feloldjuk, mert azon a napon nem fertőz a fertőző? És hogy jön ehhez a baloldal?

Ekrü 2020.12.22. 19:09:53

@élhetetlen:
"Ha nem tűnt volna fel eddig, akkor mondom, a korlátozásokat nem a baloldal hozta, hanem a kormány. "-Te mégis miről beszélsz? :)))Ki beszélt itt korlátozásról?Én erről a mondatról írtam:
"Hacsak nem tiltják be a francba az egész Karácsonyt, ahogyan azt számos európai országban már megtették "
Itt ugyebár a Karácsony betiltását követeli az igen tisztelt blogíró.
Látom a szövegértés még mindig nem az erősséged...no, de ennyire? :))))))))

Ekrü 2020.12.22. 19:14:52

@élhetetlen:
"Hetek óta kijárási korlátozás van, de egy napra feloldjuk, mert azon a napon nem fertőz a fertőző? "-Téged ez miért is érdekel?Ha jól emlékszem te vagy az akinek :
-nincsenek rokonai elérhető közelben aki bevásárolhatna
-nem tudsz kimenni a lakásból a betegséged miatt
-az önkormányzat nem küld bevásárolni hozzád senkit
-nem kérsz házhoz szállítást mert drága
Ennek ellenére remekül bírod március óta...:)))
Áruld már el mi a titkod?Pránaevő vagy?

nemecsekerno_007 2020.12.22. 19:56:57

@hunyadi_janos_111: Mi van te DK zabigyerek?!?! Nem tudsz leállni?!?! Viszket a picsád?!

Vén motoros 2020.12.22. 20:05:48

@élhetetlen: A mi családunk oltásbarát. Most telik be a negyedik oltási könyvünk. Már akkor beoltattuk magunkat influenza elleni védőoltással, amikor még a Patikában kellett orvosi receptre megvásárolni. Nem volt ingyenes senkinek. Meg oltattuk magunkat H1N1 ellen is (ha jól emlékszem, így hívják a madárinfuenzát). Pneumonia ellen is kaptunk védőoltást, meg 5 év múlva megerősítő oltást. Mindenestre anyám 98 éves, és köszöni, megvan. Vagy 40 oltást kapott az utolsó 40 évében...
Az meg, hogy az orvosk é snővérek egy része nem oltatja magát, kb. olyan, hogy suszternek lyuka a cipője. Ne haragudj, de ha léteznek orvosok, aki HISZNEK a homeopátiában, és a betegeiknél alkalmazzák.is, akkor miért csodélkozol e nemoltáson? Nem foglalkozzunk most a nemoltással, azt az orvost, aki homeopátiát alkalmaz, mert hisz benne, nemcsakhogy hályogkovácsnak tartom, de bűnözőnek is. Azonnal örökre el kellene tiltani a szakmájától, minden gyógyító foglalkozástól. Az orvosképzés teljes csődjét látom a homeopátiában hívő meg az oltásellenes orvosokban. Azok meg, akik az oltásellenes szülők gyerekei számára pénzért HAMIS oltási igazolásokat állítanak ki, köztörvényes gyilkosok.
V akcina: nem hiszem, hogy el lenne kapkodva. A vakcinagyártásnak pont 100 éves történelme és hagyománya van, a modern vakcinákra kialakult és begyakorolt technológiák. Az meg, hogy az EBOLA meg hasonlók ellen évek óta eredményesen asznélt vakcinák adenovírus vektoraiba milyen génszekvenciát ültetnek, EBOLÁ-ét vagy COVID-ét, az seszko jedno. legfeljebb az eredményessége lehet kétséges, de a technológia régi és kiforrott. A kinai vakcina elve meg több évtizedes: elölt (legyengített) vírus beoltása. Hasonló elven működott a Sabin-csepp is.
Új vakcina pont az, amit MOST engedélyeztek, a Pfizer-féle, a messenger-RNS nanorészecske segítségével a mitokondriumba juttatva, na, pont ettől nem fél senki, mert "nyugati". pedig ilyen elven működő vakcina eddig sohsem létezett.
Ami meg az elkapkodást illeti: mi jobb, meghalni, vagy meg nem halni? Amikor Jenner a tehénhimlő felfakadt hólyagjainak kenetét karcolta be az emberek bőrébe (igaz, előtte a sajátjába), megvédve őket a Fekete Haláltól, az nem volt elkapkodva? De mégis milliónyi ember életét mentette meg.
A liberalizmus meg az emberi jogok, valamint a "laposföldhívés" oda vezetett, hogy a világ legfejlettebb nyugati országaiban - bár mondjuk, Romániát nem ide számítom - ezrével, ha nem tízezrével haltak meg csecsemők (meg felnőttek) kanyaróban, egy olyan betegségben, amely évtizedek őta 100% biztonsággal vakcinázható. ha ezt te normálisnak tartod, nem érdemes veled eszmét cserélni

élhetetlen 2020.12.22. 20:28:27

@Ekrü: Akkor újra. Nézd meg, idézőjelek közé beraktam, hogy mire válaszoltam. Nem tudod követni az általad írottakat?
A másik. „Téged ez miért is érdekel?”. Például azért, mert azok a barátaim nem tudnak jönni, akik „kötetlen” munkaidőben este hatig is dolgoznak, mire ideérnének, már a kaputól fordulhatnának vissza, hogy 8-ra hazaérjenek. Ebbe az útközben még vesz is valamit nem fér bele, ezért érdekel, hogy este 8-ig, vagy 10-ig van-e szabad mozgás. „nem kérsz házhoz szállítást mert drága", ezt honnét veszed? Arról beszéltem csak, hogy egy négyezres tétel kiszállítás ugyanannyiba kerül egy cégnek, mint a tízezres, (üzemanyag, sofőr bére, amortizáció), és zavar, hogy emellé még meg kell vennem hatezer forintnyi nem szükséges dolgot, de ez nem jelenti azt, hogy nem vásárok a neten, már tíz éve arról látom el magam. Nem, nem vagyok pránaevő, te vagy kissé egyszerű gondolkodású.

élhetetlen 2020.12.22. 20:43:17

@Vén motoros: Jaj! Erről beszélek, „amely évtizedek őta 100% biztonsággal vakcinázható”, de most hol van erről szó? „nem érdemes veled eszmét cserélni”. Megoldható, ha írok se válaszolj, ilyen egyszerű, ne aggódj, nem fogok a kardomba dőlni emiatt, mert nincs is kardom. Egyébként békés, szép ünnepeket.

Vén motoros 2020.12.22. 21:09:04

@élhetetlen: csak azt emeled ki a hozzászólásomból a válaszodban, ami a véleményeddel egyezik...
A kínai vakcina elölt (legyengített) COVID vírust tartalmaz, ez csaknem 100 éves technika, tehát pont olyan megbízható, mint a kanyaró vagy a polio elleni vakcinák.
A ruszki adenovírus-vektoros is legalább 8-10 éves. A sokéve teljes megbízhatósággal használt EBOLA elleni oltásukat buherálták meg COVID-ra. Ez is teljesen bevált, kipóbált és sikeres technológia. Ráadásul az Astra-Zeneca összeált a ruszkikkal, és elkérte tőlük az egyik vektor-komponensük liszenszét. (Az Astra-ZENECA csak egykomponenses vektorvakcina, míg az oroszoké kétkompnenses. A Zeneca 70%-os, a ruszki 95%-os. Fel akarják javítani a ruszki-vektprral a sajátjukat.)
Az a vicces, hogy az egyetlen, amit elsőnek engedélyeztek Amerikában és az Eu-ban is, a messengerRNS-nanorészecske kombó az, amely kipróbálatlan forradalmi újdonság.
De ezzel oltották be a 100 éves, egészségi roncs zombi Biden-t. Ha ő nem nyiffan ki tőle, és merték beoltani, akkor te se félj tőle. Én akár ezzel, akár a kínaival, akár bármelyik vektorral beoltatnám magam, egyetlen problémám van: arthritis psoriatica, az egy autoimmun betegség. Nem tudom, melyik vakcina mit szóna hozzá. (Az biztos, hogy se az influenza, se a pneumonia elleni vakcina nem ártott neki.)
Azért mordultam rád, mert halálos kór esetén a "vakcinaellenesség" és a "fenntartásaim vannak a vakcinákkal kapcslatban" az én szememben egy és ugyanaz, és ezek a fenntartások emberhalálhoz vezethetnek. Akár a sajátodhoz, akár ahozzátartozóidéhoz, akár - az emberekben való bizalmatlanság felkeltésével - mások halálához is. Tartósan napi 200 halott esetén nem viccelünk.

Ekrü 2020.12.22. 22:13:53

@élhetetlen:
"Nézd meg, idézőjelek közé beraktam, hogy mire válaszoltam. Nem tudod követni az általad írottakat? "-Erre válaszoltál:
„De azért ez a mondat mindent elárul a hazai baloldalról.Nem tudtok mást,csak cenzúrázni meg betiltani”.
Már ne haragudj,de ebbe te hol olvastál lezárásokról?Az én hozzászólásom egészen pontosan ez volt:
"Hacsak nem tiltják be a francba az egész Karácsonyt, ahogyan azt számos európai országban már megtették (Németország, Ausztria, Görögország). " Kétlem,hogy ezekben az országokban betiltották volna...De azért ez a mondat mindent elárul a hazai baloldalról.Nem tudtok mást,csak cenzúrázni meg betiltani...és még ti vagytok az állítólagos "demokraták".
18 óra 14 perc 27 mp-kor.Vissza lehet keresgélni.
Szóval hol írtam itt kijárásról?Ne kelljen már többször bemásolnom valamit csak azért mert képtelen vagy az értő olvasásra...
"Például azért, mert azok a barátaim nem tudnak jönni, akik „kötetlen” munkaidőben este hatig is dolgoznak, mire ideérnének, már a kaputól fordulhatnának vissza, hogy 8-ra hazaérjenek. "-Mint írtam,márciusba pont azt taglaltad,hogy nincs senkid akit megkérhetnél bevásárolni.Akkor hazudtál vagy most hazudsz?

élhetetlen 2020.12.22. 22:47:52

@Vén motoros: Azt hiszem, jobb, ha hagyjuk egymást. „csak azt emeled ki a hozzászólásomból a válaszodban, ami a véleményeddel egyezik...”. Azt is te írtad, és csak a te szavaiddal érveltem. És, ez a technológia már nem új, stoppoljuk kicsit, ugyan nem tudjuk, hogy mire lesz jó, de azért adjuk be kötelezően mindenkinek elv, ez nálam nem jön be. „arthritis psoriatica, az egy autoimmun betegség. Nem tudom, melyik vakcina mit szóna hozzá.”. És képzeld el, hány embernek van még fel nem ismert betegsége, de kötelezően beoltják, aztán lesz, ami lesz? „De ezzel oltották be a 100 éves, egészségi roncs zombi Biden-t. Ha ő nem nyiffan ki tőle, és merték beoltani, akkor te se félj tőle”. Ez nem a félelemről szól. Te azért nem vagy influenzás negyven éve, mert oltatod magad, én meg oltás nélkül sem voltam az, ez egyéni megítélés kérdése, és ne akarj törvénnyel kényszeríteni bármire. Ennyi.

élhetetlen 2020.12.22. 23:30:59

@Ekrü: Tényleg ennyire korlátolt vagy? Az általad említett (baloldali) betiltás, miben különbözik attól, hogy este 8 után nem lehetsz az utcán, csak hivatalos engedéllyel? Ez nem betiltás? Csak így a szó jelentését tekintve. Képes vagyok az értő olvasásra, te nem tudod értelmezni a szavakat sem. Mi az, hogy a baloldal csak betiltani tud, de a kormányzat által kiírt kijárási tilalom az nem betiltás? Ne szenvedj, úgysem fogod érteni azt, hogy ha nem is a kijárásról beszéltél, akkor is egy betiltásról beszéltél.
A másik. Tudod, az anyukád hazudott neked, mikor azt mondta, hogy okos kislány vagy. Majd, ha felfogod, hogy mi a különbség az ellátnak (azaz akkor vásárolna be, ha kell), vagy az akkor hoznak valamit, amikor jönnek, és út közben vesznek valamit között, akkor szólj legközelebb, addig semmi értelme annak, amit mondasz.

Vén motoros 2020.12.23. 01:48:25

@élhetetlen: De akarlak törvénnyel kénszetríteni. Ha elmész a Mária utcai nemibeteg gondozóba, és vérbajjal diagnosztzálnak, akkor nemcsak kényszergyógykezelésre köteleznek, hanem arra is, hogy nevezd meg a szexuális partnereidet, MINDET, kurváktól a kolléganődig, vagy a homoszexuális partneredig. ha éppen biszex vagy, meg az állandó szeretődig, hogy felederítsék, kinek adtad tovább. Ugyanis ez társadalmi érdek. nem látom be, a vérbaj menyivel veszéyesebb a COVID-nál. Vagy ha veszett lettél rókától vagy denevértől, nem tagadhatod meg a veszettség elleni védőoltás beadását, azzal, hogy inkább véllalod a biztos halált, mert az Állam nem engedi meg, hogy a hülyseged miatt mások is megveszzenek tőled.

eßemfaßom meg áll 2020.12.23. 06:58:51

@Ekrü: Ugye tudod, hogy lóval sakkozol?

Ekrü 2020.12.23. 09:20:18

@élhetetlen:
"Az általad említett (baloldali) betiltás, miben különbözik attól, hogy este 8 után nem lehetsz az utcán, csak hivatalos engedéllyel? Ez nem betiltás? "-Attól még,hogy nem lehetsz az utcán este 8-tól a Karácsonyt ünnepelheted 8 óra előtt illetve 25-26-án napközben.Hogy jobban értsd:
-Betiltani a Karácsonyt = tilos megünnepelni
-Nem lehetsz 8 óra után az utcán= Előtte ott lehetsz és azt csinálsz amit akarsz (betartva a törvényeket) .Sőt ha a barátodnál/barátnődnél/ismerősnél akarsz 8 után lenni,azt is megteheted,ha ott tudsz aludni.
Bocs, de ha ezt nem fogod fel,nem tudok segíteni rajtad.

nincs1agy 2020.12.23. 09:38:17

Ha nem lehetne, most azon őrjöngenél, hogy miért nem lehet. Csiki-csuki.

L0Ra 2020.12.23. 14:14:56

@hasdrubal_barcas_123: Senkinek nem volt kötelező focimeccsre mennie. Ahogy nem kötelező az éjféli misére sem menni. Tudod, az egészben az a legszomorúbb, hogy magától a legtöbbnek nincs annyi esze, hogy húzza meg magát.

2020.12.23. 14:49:31

@L0Ra: figyusz, te mongolFidióta!

1) focimeccsre ugye járvány alatt még Szijjártó is ment a hülye, és még maszk se volt rajta:

hvg.hu/itthon/20200527_szijjarto_peter_dzsudzsak_balazs_puskas_arena_zart_kapus_meccs

2) A focimeccseket Orbánék nem azzal a szándékkal engedélyezték, hogy senki ne menjen rájuk

3) egy ország kormányának az a feladata, hogy okos szabályokat hozzon, és nem az, hogy arra támaszkodjon, hogy majd biztos mindenki okos lesz. ha egy kormány erre támaszkodhatna, akkor nem kellenének KRESZ szabályok sem.

4) az okos ember nem megy el focimeccsre, de a vírust a buta embertől megkaphatja, aki focimeccsen volt. például a boltban, mert minden maszk ellenére azért csak el lehet azt kapni, ha sok a fertőzött egy országban.

olyan sötét vagy, mint a főd, ahogy az egy mongolFidiótához illik.

2020.12.23. 14:51:12

@L0Ra: figyusz, te mongolFidióta!

1) focimeccsre ugye járvány alatt még Szijjártó is ment a hülye, és még maszk se volt rajta:

hvg.hu/itthon/20200527_szijjarto_peter_dzsudzsak_balazs_puskas_arena_zart_kapus_meccs

2) A focimeccseket Orbánék nem azzal a szándékkal engedélyezték, hogy senki ne menjen rájuk

3) egy ország kormányának az a feladata, hogy okos szabályokat hozzon, és nem az, hogy arra támaszkodjon, hogy majd biztos mindenki okos lesz. ha egy kormány erre támaszkodhatna, akkor nem kellenének KRESZ szabályok sem.

4) az okos ember nem megy el focimeccsre, de a vírust a buta embertől megkaphatja, aki focimeccsen volt. például a boltban, mert minden maszk ellenére azért csak el lehet azt kapni, ha sok a fertőzött egy országban.

olyan sötét vagy, mint a főd, ahogy az egy mongolFidiótához illik.

2020.12.23. 14:51:43

@L0Ra: figyusz, te mongolFidióta!

1) focimeccsre ugye járvány alatt még Szijjártó is ment a hülye, és még maszk se volt rajta:

hvg.hu/itthon/20200527_szijjarto_peter_dzsudzsak_balazs_puskas_arena_zart_kapus_meccs

2) A focimeccseket Orbánék nem azzal a szándékkal engedélyezték, hogy senki ne menjen rájuk

3) egy ország kormányának az a feladata, hogy okos szabályokat hozzon, és nem az, hogy arra támaszkodjon, hogy majd biztos mindenki okos lesz. ha egy kormány erre támaszkodhatna, akkor nem kellenének KRESZ szabályok sem.

4) az okos ember nem megy el focimeccsre, de a vírust a buta embertől megkaphatja, aki focimeccsen volt. például a boltban, mert minden maszk ellenére azért csak el lehet azt kapni, ha sok a fertőzött egy országban.

olyan sötét vagy, mint a főd, ahogy az egy mongolFidiótához illik.

2020.12.23. 14:53:49

@L0Ra: figyusz, te mongolFidióta!

1) focimeccsre ugye járvány alatt még Szijjártó is ment a hülye, és még maszk se volt rajta:

hvg.hu/itthon/20200527_szijjarto_peter_dzsudzsak_balazs_puskas_arena_zart_kapus_meccs

2) A focimeccseket Orbánék nem azzal a szándékkal engedélyezték, hogy senki ne menjen rájuk

3) egy ország kormányának az a feladata, hogy okos szabályokat hozzon, és nem az, hogy arra támaszkodjon, hogy majd biztos mindenki okos lesz. ha egy kormány erre támaszkodhatna, akkor nem kellenének KRESZ szabályok sem.

4) az okos ember nem megy el focimeccsre, de a vírust a buta embertől megkaphatja, aki focimeccsen volt. például a boltban, mert minden maszk ellenére azért csak el lehet azt kapni, ha sok a fertőzött egy országban.

olyan sötét vagy, mint a főd, ahogy az egy mongolFidiótához illik.

2020.12.23. 14:55:23

@L0Ra: figyusz, te mongolFidióta!

1) focimeccsre ugye járvány alatt még Szijjártó is ment a hülye, és még maszk se volt rajta:

hvg.hu/itthon/20200527_szijjarto_peter_dzsudzsak_balazs_puskas_arena_zart_kapus_meccs

2) A focimeccseket Orbánék nem azzal a szándékkal engedélyezték, hogy senki ne menjen rájuk

3) egy ország kormányának az a feladata, hogy okos szabályokat hozzon, és nem az, hogy arra támaszkodjon, hogy majd biztos mindenki okos lesz. ha egy kormány erre támaszkodhatna, akkor nem kellenének KRESZ szabályok sem.

4) az okos ember nem megy el focimeccsre, de a vírust a buta embertől megkaphatja, aki focimeccsen volt. például a boltban, mert minden maszk ellenére azért csak el lehet azt kapni, ha sok a fertőzött egy országban.

olyan sötét vagy, mint a főd, ahogy az egy mongolFidiótához illik.

2020.12.23. 14:55:55

@L0Ra: figyusz, te mongolFidióta!

1) focimeccsre ugye járvány alatt még Szijjártó is ment a hülye, és még maszk se volt rajta:

hvg.hu/itthon/20200527_szijjarto_peter_dzsudzsak_balazs_puskas_arena_zart_kapus_meccs

2) A focimeccseket Orbánék nem azzal a szándékkal engedélyezték, hogy senki ne menjen rájuk

3) egy ország kormányának az a feladata, hogy okos szabályokat hozzon, és nem az, hogy arra támaszkodjon, hogy majd biztos mindenki okos lesz. ha egy kormány erre támaszkodhatna, akkor nem kellenének KRESZ szabályok sem.

4) az okos ember nem megy el focimeccsre, de a vírust a buta embertől megkaphatja, aki focimeccsen volt. például a boltban, mert minden maszk ellenére azért csak el lehet azt kapni, ha sok a fertőzött egy országban.

olyan sötét vagy, mint a főd, ahogy az egy mongolFidiótához illik.

2020.12.23. 14:56:26

@L0Ra: figyusz, te mongolFidióta!

1) focimeccsre ugye járvány alatt még Szijjártó is ment a hülye, és még maszk se volt rajta:

hvg.hu/itthon/20200527_szijjarto_peter_dzsudzsak_balazs_puskas_arena_zart_kapus_meccs

2) A focimeccseket Orbánék nem azzal a szándékkal engedélyezték, hogy senki ne menjen rájuk

3) egy ország kormányának az a feladata, hogy okos szabályokat hozzon, és nem az, hogy arra támaszkodjon, hogy majd biztos mindenki okos lesz. ha egy kormány erre támaszkodhatna, akkor nem kellenének KRESZ szabályok sem.

4) az okos ember nem megy el focimeccsre, de a vírust a buta embertől megkaphatja, aki focimeccsen volt. például a boltban, mert minden maszk ellenére azért csak el lehet azt kapni, ha sok a fertőzött egy országban.

olyan sötét vagy, mint a főd, ahogy az egy mongolFidiótához illik.

2020.12.23. 14:59:34

@L0Ra: figyusz, te mongolFidióta!

1) focimeccsre ugye járvány alatt még Szijjártó is ment a hülye, és még maszk se volt rajta:

hvg.hu/itthon/20200527_szijjarto_peter_dzsudzsak_balazs_puskas_arena_zart_kapus_meccs

2) A focimeccseket Orbánék nem azzal a szándékkal engedélyezték, hogy senki ne menjen rájuk

3) egy ország kormányának az a feladata, hogy okos szabályokat hozzon, és nem az, hogy arra támaszkodjon, hogy majd biztos mindenki okos lesz. ha egy kormány erre támaszkodhatna, akkor nem kellenének KRESZ szabályok sem.

4) az okos ember nem megy el focimeccsre, de a vírust a buta embertől megkaphatja, aki focimeccsen volt. például a boltban, mert minden maszk ellenére azért csak el lehet azt kapni, ha sok a fertőzött egy országban.

olyan sötét vagy, mint a főd, ahogy az egy mongolFidiótához illik.

2020.12.23. 15:04:17

@L0Ra: figyusz, te mongolFidióta!

1) focimeccsre ugye járvány alatt még Szijjártó is ment a hülye, és még maszk se volt rajta:

hvg.hu/itthon/20200527_szijjarto_peter_dzsudzsak_balazs_puskas_arena_zart_kapus_meccs

2) A focimeccseket Orbánék nem azzal a szándékkal engedélyezték, hogy senki ne menjen rájuk

3) egy ország kormányának az a feladata, hogy okos szabályokat hozzon, és nem az, hogy arra támaszkodjon, hogy majd biztos mindenki okos lesz. ha egy kormány erre támaszkodhatna, akkor nem kellenének KRESZ szabályok sem.

4) az okos ember nem megy el focimeccsre, de a vírust a buta embertől megkaphatja, aki focimeccsen volt. például a boltban, mert minden maszk ellenére azért csak el lehet azt kapni, ha sok a fertőzött egy országban.

olyan sötét vagy, mint a főd, ahogy az egy mongolFidiótához illik.

2020.12.23. 15:04:48

@L0Ra: figyusz, te mongolFidióta!

1) focimeccsre ugye járvány alatt még Szijjártó is ment a hülye, és még maszk se volt rajta:

hvg.hu/itthon/20200527_szijjarto_peter_dzsudzsak_balazs_puskas_arena_zart_kapus_meccs

2) A focimeccseket Orbánék nem azzal a szándékkal engedélyezték, hogy senki ne menjen rájuk

3) egy ország kormányának az a feladata, hogy okos szabályokat hozzon, és nem az, hogy arra támaszkodjon, hogy majd biztos mindenki okos lesz. ha egy kormány erre támaszkodhatna, akkor nem kellenének KRESZ szabályok sem.

4) az okos ember nem megy el focimeccsre, de a vírust a buta embertől megkaphatja, aki focimeccsen volt. például a boltban, mert minden maszk ellenére azért csak el lehet azt kapni, ha sok a fertőzött egy országban.

olyan sötét vagy, mint a főd, ahogy az egy mongolFidiótához illik.

2020.12.23. 15:08:59

@L0Ra: figyusz, te mongolFidióta!

1) focimeccsre ugye járvány alatt még Szijjártó is ment a hülye, és még maszk se volt rajta:

hvg.hu/itthon/20200527_szijjarto_peter_dzsudzsak_balazs_puskas_arena_zart_kapus_meccs

2) A focimeccseket Orbánék nem azzal a szándékkal engedélyezték, hogy senki ne menjen rájuk

3) egy ország kormányának az a feladata, hogy okos szabályokat hozzon, és nem az, hogy arra támaszkodjon, hogy majd biztos mindenki okos lesz. ha egy kormány erre támaszkodhatna, akkor nem kellenének KRESZ szabályok sem.

4) az okos ember nem megy el focimeccsre, de a vírust a buta embertől megkaphatja, aki focimeccsen volt. például a boltban, mert minden maszk ellenére azért csak el lehet azt kapni, ha sok a fertőzött egy országban.

olyan sötét vagy, mint a főd, ahogy az egy mongolFidiótához illik.

2020.12.23. 15:09:30

@L0Ra: figyusz, te mongolFidióta!

1) focimeccsre ugye járvány alatt még Szijjártó is ment a hülye, és még maszk se volt rajta:

hvg.hu/itthon/20200527_szijjarto_peter_dzsudzsak_balazs_puskas_arena_zart_kapus_meccs

2) A focimeccseket Orbánék nem azzal a szándékkal engedélyezték, hogy senki ne menjen rájuk

3) egy ország kormányának az a feladata, hogy okos szabályokat hozzon, és nem az, hogy arra támaszkodjon, hogy majd biztos mindenki okos lesz. ha egy kormány erre támaszkodhatna, akkor nem kellenének KRESZ szabályok sem.

4) az okos ember nem megy el focimeccsre, de a vírust a buta embertől megkaphatja, aki focimeccsen volt. például a boltban, mert minden maszk ellenére azért csak el lehet azt kapni, ha sok a fertőzött egy országban.

olyan sötét vagy, mint a főd, ahogy az egy mongolFidiótához illik.

2020.12.23. 15:13:10

@L0Ra: figyusz, te mongolFidióta!

1) focimeccsre ugye járvány alatt még Szijjártó is ment a hülye, és még maszk se volt rajta:

hvg.hu/itthon/20200527_szijjarto_peter_dzsudzsak_balazs_puskas_arena_zart_kapus_meccs

2) A focimeccseket Orbánék nem azzal a szándékkal engedélyezték, hogy senki ne menjen rájuk

3) egy ország kormányának az a feladata, hogy okos szabályokat hozzon, és nem az, hogy arra támaszkodjon, hogy majd biztos mindenki okos lesz. ha egy kormány erre támaszkodhatna, akkor nem kellenének KRESZ szabályok sem.

4) az okos ember nem megy el focimeccsre, de a vírust a buta embertől megkaphatja, aki focimeccsen volt. például a boltban, mert minden maszk ellenére azért csak el lehet azt kapni, ha sok a fertőzött egy országban.

olyan sötét vagy, mint a főd, ahogy az egy mongolFidiótához illik.

2020.12.23. 15:14:44

@L0Ra: figyusz, te mongolFidióta!

1) focimeccsre ugye járvány alatt még Szijjártó is ment a hülye, és még maszk se volt rajta:

hvg.hu/itthon/20200527_szijjarto_peter_dzsudzsak_balazs_puskas_arena_zart_kapus_meccs

2) A focimeccseket Orbánék nem azzal a szándékkal engedélyezték, hogy senki ne menjen rájuk

3) egy ország kormányának az a feladata, hogy okos szabályokat hozzon, és nem az, hogy arra támaszkodjon, hogy majd biztos mindenki okos lesz. ha egy kormány erre támaszkodhatna, akkor nem kellenének KRESZ szabályok sem.

4) az okos ember nem megy el focimeccsre, de a vírust a buta embertől megkaphatja, aki focimeccsen volt. például a boltban, mert minden maszk ellenére azért csak el lehet azt kapni, ha sok a fertőzött egy országban.

olyan sötét vagy, mint a főd, ahogy az egy mongolFidiótához illik.

2020.12.23. 15:18:23

@L0Ra: figyusz, te mongolFidióta!

1) focimeccsre ugye járvány alatt még Szijjártó is ment a hülye, és még maszk se volt rajta:

hvg.hu/itthon/20200527_szijjarto_peter_dzsudzsak_balazs_puskas_arena_zart_kapus_meccs

2) A focimeccseket Orbánék nem azzal a szándékkal engedélyezték, hogy senki ne menjen rájuk

3) egy ország kormányának az a feladata, hogy okos szabályokat hozzon, és nem az, hogy arra támaszkodjon, hogy majd biztos mindenki okos lesz. ha egy kormány erre támaszkodhatna, akkor nem kellenének KRESZ szabályok sem.

4) az okos ember nem megy el focimeccsre, de a vírust a buta embertől megkaphatja, aki focimeccsen volt. például a boltban, mert minden maszk ellenére azért csak el lehet azt kapni, ha sok a fertőzött egy országban.

olyan sötét vagy, mint a főd, ahogy az egy mongolFidiótához illik.

L0Ra 2020.12.23. 19:37:05

@hasdrubal_barcas_124: Tudod mit, ezt a csontot meghagyom Neked. Jó étvágyat! :)

élhetetlen 2020.12.24. 23:32:11

@Vén motoros: „vérbajjal diagnosztzálnak, akkor nemcsak kényszergyógykezelésre köteleznek, hanem arra is, hogy nevezd meg a szexuális partnereidet, MINDET„. Nem tudom, hogy kezelik a vérbajt, nem is érdekel, de nem hiszem, hogy, ha van x vérbajos, akkor az ország teljes népességét kötelezően kezelni kéne. És, ha „veszett lettél rókától vagy denevértől, nem tagadhatod meg a veszettség elleni védőoltás beadását”, de nem is oltják le kötelezően az egész országot emiatt. Ezért nem jó a párhuzamod, de mindegy.

élhetetlen 2020.12.24. 23:44:34

@Ekrü: Akkor a kályhától. „Betiltani a Karácsonyt = tilos megünnepelni”. „De azért ez a mondat mindent elárul a hazai baloldalról.Nem tudtok mást,csak cenzúrázni meg betiltani”. Mit is mondtál? Mit is akart a baloldal betiltani? Talán a karácsonyfa állítást, vagy egy ünnepi vacsorát, vagy mit? Komolyan nem érted, hogy mit beszélsz? És ne rajtam akarj segíteni, próbáld meg legalább magadat követni.

élhetetlen 2020.12.25. 00:03:45

@eßemfaßom meg áll: Ha ezzel rám céloztál, „Ugye tudod, hogy lóval sakkozol?”, amit csak a régi kommentváltásunk miatt feltételezek, feltételezem, hogy ezzel Ekrüt próbáltad vigasztalni, és engem leoltani. De Ekrü tényleg csak lóval sakkozik, mert a királynője már rég elveszett logikailag, mattot kapott, max. lova lehet még a táblán.

eßemfaßom meg áll 2020.12.26. 12:33:33

@élhetetlen: nem céloztam, szerintem ennél konkrétabb nem lehetek.

élhetetlen 2020.12.26. 15:07:19

@eßemfaßom meg áll: De, lehetnél konkrétabb, például, ha megnevezed, hogy kiről írsz. Csak ezt értened kéne.

élhetetlen 2020.12.26. 22:19:08

@Vén motoros: Még egy kör, mert nem éppen békésen fejeztem be, pedig te egy rendes ember vagy. Hogy miért más a hozzáállásom? Január óta nem mentem ki a lakásból, a házhoz szállítók jönnek maszkkal, kesztyűvel, ezen kívül a takarító jön, aki egy magánkórházban ápoló, és úgy gondolom, hogy amíg ott dolgozhat, addig nálam is. Az idén nem jutottam el orvoshoz, a júliusban kapott nov. 26-i dátumomat törölték. Ha azok, akik az idén így jártak a féléves várólistával, mind sorba állnak jövőre, abból két éves várólista is lehet, és vagy kibírom, vagy nem, de itt, seggen ülve biztos nem fertőzök meg senkit. Ezért érzem nálam feleslegesnek a hirtelen kifejlesztett, és letesztelt vakcinát kötelezően. Ennyi, boldog új évet!

Vén motoros 2020.12.27. 00:01:14

@élhetetlen: Neked is boldog új esztendőt. (Nem Újévet, mert 1965-ben, nyolcadikos koromban Tar(-nay) Gyuláné Vera néni, az irodalomtanárom felhívta a figyelmemet, hogy az Újév az csak egy nap, az új esztendő meg 365.)
"Még egy kör, mert nem éppen békésen fejeztem be, pedig te egy rendes ember vagy."
Ez nem bizonyos. nme írom alá... Szerintem Mahatma Ghandi és Teréz anya sem volt rendes ember, de ezt most nem fejtem ki bővebben. Főleg Teréz anya volt bigottan gonosz. Kissé elsiették a szentté avatását, ahogy Vojtila pápáét is.)
Ami azt illeti, emlékszem, hogy lakáshoz kötött vagy. A 98 éves anyám is lakáshoz kötött, bár ő egyelőre nem szorul ápolónőre. Viszont ő kifejezetten oltatni kívánja magát, regisztráltunk is neten meg levélben is. Sőt, meg fogsz lepődni, de kifejezetten az orosz vakcinát akarja, ő jobban bízik abban, mint a nyugatiban, annak ellenére, hogy apám lehúzott 3.5 évet a Szverdlovszki tiszti táborban... Szerinte a többnyire az orosz zsidók által képviselt orosz tudomány sokmindenben előbbre jár a nyugatinál, főleg kreativitásban és ambícióban.
Amúgy mindenki, aki bejár hozzád (pl. ápolónő), veszélyes számodra. Hozzánk is jár havonta egyszer takarítónő, 2 havonta fodrász meg lábkörmös, havonta pénzes postás, és naponta - ha a lakásba nem is jön be - i.Food kajafutár. Csoda, hogy még egyiktől sem kaptunk el semit. Emiatt anyám hiába van "szobafogságban", ha ő nem is jár KI, őhozzá járnak BE. Orosz rulett... Kell az oltás. Mielőbb. Bármilyen vakcina jobb, mint meghalni. Mint már írtam, erősen vakcina pártiak vagyzunk, már mindketten a negyedik oltási könyvünknél tartunk, mert 3-3 betelt.
Ami azt illeti, hogy mióta nem jutottál be orvoshoz, kórházba - hacsak nem vagy rákos, és ennek ellenére elmaradt a kemó vagy a műtét - akkor lehet, hogy azért vagy még életben, mert nem jártál egészségügyi intézetben. Az első hullámban zömében azok haltak meg, akik a.) szociáli sotthonban voltak b.) kórházban voltak, és ott fertőződtek meg.
Én a vallásos embereket - tekintet nélkül arra, milyen Istent tisztelnek és milyen vallásúak - valláskárosultaknak tartom, és a vallásosságot pont olyan genetikai defetnek tarto, mint a Down-kórt, csak míg annak már ismerjük a kiváltó gén-szekvenciáját, a vallásos agykárosodásnak még nem. De a tudomány fejlődik, majd megtaláljuk. Mivel betegségnek tartom, az erősen vallásosokra nem haragszom, sajnálom őket, hogy ilyen fogyatékkal kell élniük. Az oltásellenességet is valamifajta betegségnek tekintem. Ahogy az ősember félt a tűztól, a villámtól meg a mennydörgéstől. Valamint az empátia és a szocializáció hiányának, hiszen az oltatlan ember veszélyes a vele egy közösségben (országban) élő társadalomra. Akadályozza a nyájimmunitás kialakulását.

élhetetlen 2020.12.27. 01:41:38

@Vén motoros: Na, jó, megpróbáltam, nem megy. Nem boldog újévet írtam, ami egy nap, hanem boldog új évet. De nem számít. „Kissé elsiették a szentté avatását, ahogy Vojtila pápáét is”. Ezzel egyetértek, de ez sem számít. És visszavonom, hogy rendes embernek gondoltalak, ha neked úgy jobb. „ő egyelőre nem szorul ápolónőre”. Én sem. Aki hozzám jár takarítani, ő főállásban egy magánkórházban ápolónő. (Szemészeti klinika, nem covidos osztály). Erre írtam, hogy amíg ott dolgozhat, addig nálam is. „2 havonta fodrász meg lábkörmös”. A házhoz járó pedikűrös sok emberhez megy, az veszélyesnek tekinthető, én lemondtam, még tavasszal. „Food kajafutár”. Csak havonta egyszer rendelek, Tesco vagy Spar, lerakják a kajának valót, aztán húznak el. Ennyi az élő kapcsolatom, a barátaimmal csak telefonon érintkezünk, és, ha bekapnám is, nem fertőzném meg az országot. Az már más, hogy szerintem kijelölhettek volna csak covidos kórházakat, a többi meg működhetne, ez tényleg a magánvéleményem csak, nem értem, hogy az ortopéd klinikát miért kell lezárni a covid miatt. Ott nem szoktak emberek tömegesen megfertőződni, és meghalni. A rákosokat kezelik, és az a barátnőm, aki kénytelen bejárni az onkológiára a tömegbe, ő kérte az oltást. Mások a szempontok. A vallás meg nem tudom, hogy jött ide, nem vagyok sem vallásos, sem oltástagadó, csak kihagyom azt az oltásokból, amit nem látok szükségesnek, a körzetimmel egyeztetve. Sajnálom, hogy nem értjük egymást, de ez van.

élhetetlen 2020.12.28. 21:31:11

@Vén motoros: Tudom, ezt már nem kellene, de fegyelmezetlen vagyok, és ami jön, az jön. Vannak, akik különböző okokból nem kaphatnak védőoltást. És, egy mai hír. Koronavírus: a beoltottak képesek fertőzni, de nem lesznek tüneteik - Napi.hu . Rájuk nézve ki a veszélyesebb, én, aki, ha bekapom, akkor lesznek tüneteim, és vagy meggyógyulok, vagy nem, de nem megyek emberek közé, mert tudom, hogy fertőző vagyok, vagy azok, akiknek nem lesznek tünetei, így gyanútlanul szórják a vírust?
süti beállítások módosítása